Nieuws/Financieel

’Techsector dit jaar naar recordomzet’

Technologieaandelen kregen afgelopen weken een tik. Maar de sector met machine- en chipmakers gaat met ruim 20% omzetgroei richting een record.

Redactie DFT

Uit cijfers van onderzoeksbureau IHS Markit blijkt dat de bedrijven in deze semiconductorsector over heel 2017 ruim $101,7 miljard omzet zullen binnenhalen.

De prijzen van geheugenchips en draadloze apparatuur en software blijft groeien in het vierde kwartaal. Draadloze toepassingen nemen in verkopen nog sneller toe, net als de dataverwerkers. in omvang zijn geheugenchips de sterkste kracht achter die groei.

Cloud scoort

Vooral de toepassingen die met de mobiel toegankelijke cloud te maken hebben zullen komende kwartalen op veel kopers kunnen rekenen, aldus IHS. Steeds meer bedrijven zetten hun oude systemen over op zo’n cloudsysteem. Daarbij wordt vervolgens de verbinding van bedrijven met apps en smartphones cruciaal als ondernemers zich willen onderscheiden, verklaart IHS de recebte investeringsgolf.

In de semiconductorwereld heeft Samsung Intel gepasseerd als de belangrijkste leverancier van halfgeleiders, SK Hynix werd derde. Apple en AMD zorgden voor de meeste groei over het afgelopen kwartaal als toeleveranciers.