Financieel/Geld

DUO-schuld betalen bij CJIB

Door Lorraine Marlisa

ANP

Wie achterloopt met betalingen bij Dienst Uitvoering Onderwijs moet deze vanaf 15 december voldoen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de organisatie die bijvoorbeeld ook verkeersboetes int.

ANP

DUO draagt per 15 december het innen van achterstallige betalingen over aan het CJIB. „Mensen krijgen bij ons nog één kans om de schuld te betalen voordat de deurwaarder langskomt. Dat is een extra stapje”, zegt een woordvoerder van CJIB.

Het CJIB neemt het innen van achterstallige betalingen van DUO over in het kader van de Rijksincassovisie. Daarin staat dat de overheid wil voorkomen dat mensen te maken krijgen met meerdere deurwaarders van verschillende overheidsinstanties.

De bedoeling is dat het CJIB het overzicht krijgt over schulden bij die verschillende instanties en daarvoor maar één deurwaarder stuurt. Naast DUO zijn op dit moment ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Centraal Administratiekantoor (CAK) aangesloten bij het CJIB. Het UWV en het Zorginstituut Nederland (ZIN) moeten nog volgen.

Lees meer over