Nieuws/Financieel
1406046
Financieel

Diamantenexpert weg bij ABN Amro

Interne verandering - Diamantenexpert Erik Jens van ABN Amro vertrekt. Het hoofd van Diamond & Jewellery Clients-afdeling, door sectorgenoten geduid als een van belangrijkste kenners van diamentenfinanciering wereldwijd, gaat buiten de bank aan de slag.

Redactie DFT

Zijn vertrek komt onverwacht, het was niet aangekondigd. Jens blijft volgens een verklaring actief in de financiering van luxebedrijven. De Nederlander bracht in de vijf jaren dat hij deze afdeling leidde veel partijen in de diamantsector bij elkaar en gold als de stuwende kracht achter mondiale conferenties over de edelstenen en juwelen.

Erik Jens, jarenlang centraal in financiering diamanten- en juwelentransacties ABN Amro over de hele wereld.

Erik Jens, jarenlang centraal in financiering diamanten- en juwelentransacties ABN Amro over de hele wereld.

ABN Amro heeft in Europa in honderd jaar een sterke positie opgebouwd als kredietvestrekker aan diamantverwerkers. De bank financiert veel diamantenhandelaren in de grote centra van Antwerpen, Dubai, Hongkong en New York.

De Diamond & Jewellery Clients-afdeling van Jens gaat deel gaat uitmaken van de handels- en grondstoffenfinanciering binnen de bank. Geert van Reisen neemt zijn werk over, volgens Jens en ABN Amro in goed overleg.

Erik Jens geeft in een verklaring geen verdere details van zijn nieuwe activiteiten.