Nieuws/Financieel
1416856099
Financieel

RR Mechatronics komt met obligatie op NPEX

Amsterdam - RR Mechatronics geeft voor de tweede keer binnen een jaar via de NPEX-effectenbeurs een 8 procent achtergestelde obligatielening uit met een looptijd van 5 jaar. Dat meldt het medisch technologiebedrijf, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van instrumenten voor bloeddiagnostiek voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische bedrijven.

De onderneming uit het Noord-Hollandse Zwaag wil met de opbrengst van 1,5 miljoen euro de ontwikkeling versnellen van de medische technologie op het gebied van In-Vitro diagnostiek in het segment hematologie (bloed). In november vorig jaar reageerden beleggers al enthousiast op een emissie van RR Mechatronics, waarbij in korte tijd 3,5 miljoen euro werd opgehaald.

Sinds de focus op hematologie vanaf 2014 is de omzet van de onderneming verdubbeld. Afgelopen jaar gingen de opbrengsten met ruim 10 procent omhoog. Ook de winstgevendheid steeg, ondanks op groei gerichte investeringen. RR Mechatronics rekent erop dat de vraag naar de diagnostische meet- en analyseapparatuur van bloed de komende jaren sterk zal groeien.