Nieuws/Financieel

Groep rond Vopak leent 1,3 miljard dollar

Door ANP Producties

ROTTERDAM (AFN) - Samenwerkingsverband PT2SB, waar onder meer tankopslagbedrijf Vopak in deelneemt, heeft bijna 1,3 miljard geleend bij een groep banken. Daarmee wil het de industriële terminal PT2SB in het Maleisische Pengerang financieren.

De lening heeft een looptijd van 15 jaar en terugbetaling begint nadat de terminal in gebruik is genomen. Dat wordt vanaf begin 2019 in fases gedaan. De bouw van de terminal in Pengerang is in 2015 van start gegaan.

Vopak gaf verder aan dat het verwacht dat de markt voor chemicaliën en LPG-gas wereldwijd stevig blijft groeien. Het toenemende aanbod in LNG-gas geeft het bedrijf daarnaast de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren.

De oliemarkt blijft op de korte termijn moeilijk, maar Vopak ziet dat de onderliggende vraag sterk blijft. Op korte termijn zijn er ook nog uitdagingen op deze markt door veranderende vraag als gevolg van de energietransitie en nieuwe regels rond scheepsbrandstof vanaf 2020. Dat biedt op de langere termijn echter weer kansen, aldus Vopak in aanloop naar een beleggersdag.