Financieel/Ondernemen
1420611
Ondernemen

FAMILIEZAKEN Toevluchtsoord voor drukke stadsbewoners

Jachthaven vaart nieuwe koers

Yordi de Bruin en Mariska Griffioen willen bezoekers laten onthaasten.

Yordi de Bruin en Mariska Griffioen willen bezoekers laten onthaasten.

VINKEVEEN - Voor Mariska Griffioen (32) en Yordi de Bruin (34) was de jachthaven van haar ouders in Vinkeveen hun ‘toevluchtsoord’ toen ze nog in Amsterdam woonden. Inmiddels woont het stel op het terrein en blazen ze het familiebedrijf nieuw leven in.

Yordi de Bruin en Mariska Griffioen willen bezoekers laten onthaasten.

Yordi de Bruin en Mariska Griffioen willen bezoekers laten onthaasten.

„Wij kwamen hier om de hectiek van de stad even te ontvluchten”, vertelt ze. „We willen anderen ook de mogelijkheid geven om te onthaasten op deze prachtige plek.” Onder de nieuwe naam Vrijhaven Zwier, voorheen Jachthaven Winkeloord, richt het bedrijf zich op de stadsbewoner die wil ontspannen en nieuwe energie wil opdoen.

„De camping met stacaravans, die mijn schoonouders naast de haven runden, heeft plaats gemaakt voor luxe tenten en in de toekomst komen er duurzame huisjes aan het water”, vertelt De Bruin. „Onze gasten krijgen een luxe ontbijt en kunnen varen of bijvoorbeeld yogalessen volgen.”

De jonge ondernemers ontwikkelen ook inspiratiesessies en workshops voor bedrijven en het concept ‘24 uur zonder’, waarbij gasten met een mand vol eten en zonder smartphone een dag en een nacht op een privé-eilandje verblijven.

Dit doet het stel niet alleen: vader Cock en moeder Marjo zijn dagelijks betrokken bij het bedrijf en ook Griffioens zus Esther en haar man Wouter zijn aan boord. „Dit is een onderneming van ons allemaal. We zitten maandelijks met zijn zessen aan tafel om de ontwikkelingen te bespreken en de strategie te bepalen.”

Griffioen bewondert de open houding van haar ouders ten opzichte van de nieuwe koers. „Het is een enorme verandering vergeleken met wat zij jaren hebben gedaan, maar ze staan er helemaal achter.” Het stel erkent dat het intens is om als familie samen te werken. „Het is niet alleen een bedrijf; het is ons leven.”