Nieuws/Financieel
1424068240
Financieel

Goudprijs stijgt tot boven 1900 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is vrijdag gestegen tot meer dan 1900 dollar per troy ounce (31,1 gram), waarmee het recordniveau van september 2011 steeds meer in zicht komt. De afgelopen tijd is de goudprijs bezig aan een stevige opmars, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.

Het absolute record staat op iets meer dan 1921 dollar dat begin september 2011 werd neergezet. De prijs van het edelmetaal wordt ook geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen.

Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse in goud.

De zilverprijs zit de laatste tijd eveneens gestaag in de lift en heeft het hoogste niveau bereikt in bijna 7 jaar. Dat komt mede door de verwachting dat de vraag naar zilver zal toenemen vanuit de industrie door het economisch herstel van de coronacrisis. Zilver wordt onder meer veel gebruikt in elektronica.