Nieuws/Financieel
1425684552
Financieel

Meer gebruikers voor Pinterest

San Francisco - Digitaal prikbord Pinterest heeft in het tweede kwartaal de nodige nieuwe gebruikers aan zich gebonden. Het bedrijf, dat in april naar de beurs ging in New York, heeft nu 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Pinterest voerde ook de omzet op. Die steeg met bijna twee derde op jaarbasis tot 261,2 miljoen dollar. Dat was te danken aan de groei van het aantal gebruikers, maar ook omdat er meer vraag was naar advertentieruimte op Pinterest. Dat kwam onder meer doordat Pasen in het tweede kwartaal viel.

Het gerapporteerde nettoverlies steeg, mede door de kosten voor de beursgang, naar 1,2 miljard dollar. Een jaar geleden was dat nog een tekort van ruim 38 miljoen dollar.

Vooruitzichten

Door de goede resultaten, stelt het bedrijf zijn vooruitzichten voor de jaaromzet naar boven bij. Pinterest denkt nu in heel 2019 circa 1,1 miljard dollar omzet te zullen halen. Dat is iets meer dan bij een eerdere raming.

Ook het aangepaste bedrijfsverlies (ebitda) valt positiever uit. Pinterest voorziet nu dat dit in 2019 tussen de 50 miljoen en 25 miljoen dollar uitvalt. Eerder rekende de onderneming nog op een negatief aangepast bedrijfsresultaat van tussen de 70 miljoen en 45 miljoen dollar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop