Nieuws/Financieel
142588338
Financieel

Autoconcern Nissan wil 20.000 banen schrappen om crisis

YOKOHAMA (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan Motor is van plan wereldwijd meer dan 20.000 banen te schrappen vanwege de negatieve gevolgen van de coronacrisis. Dat meldde persbureau Kyodo News. Door de crisis is de autoverkoop sterk gedaald en moesten fabrieken worden gesloten.

Eerder werd al gemeld dat Nissan op het punt stond om maatregelen te nemen om de malaise in de auto-industrie tegen te gaan, met miljarden aan jaarlijkse kostenbesparingen. Daarbij zou het bedrijf zijn dochtermerk Datsun willen schrappen, evenals een productielijn in Indonesië. Ook op marketing en onderzoek zal Nissan gaan besparen, meldden ingewijden eerder.

Nissan zou eind deze maand met de reorganisatieplannen naar buiten willen komen. Wereldwijd heeft Nissan bijna 140.000 werknemers.

Onlangs zei de Franse minister van Financiën Bruno le Maire dat het voortbestaan van Renault in gevaar is. Deze Franse autobouwer zit in een alliantie met Nissan en Mitsubishi. Zij komen waarschijnlijk volgende week met een gezamenlijk herstructureringsplan.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo