Nieuws/Financieel
1434532
Financieel

’Stap in bitcoin bij daling van 20%’

John Beijer (l.) en Christophe Cox

John Beijer (l.) en Christophe Cox

Beleggers kunnen in de bitcoin stappen als de prijs van de digitale munt met 20% daalt. Dat heeft beursexpert John Beijer (Turbotrends) donderdagavond gezegd tijdens een online seminar in samenwerking met DFT.nl.

John Beijer (l.) en Christophe Cox

John Beijer (l.) en Christophe Cox

Volgens Beijer is de bitcoin bijzonder speculatief en daarom geschikt voor slechts een heel klein deel van de beleggingsportefeuille. „Als de bitcoin 20% of meer daalt, bouwen wij een kleine positie op. Wij gaan er vervolgens uit als de munt een kleine 40% stijgt. Dat hebben wij dit jaar al een aantal keren gedaan.”

Stormachtige ontwikkeling

De bitcoin heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt in 2017. Terwijl de digitale munt in januari nog $1000 waard was, wordt er inmiddels ruim $16.000 voor betaald.

Tijdens het seminar stond Christophe Cox (Commerzbank) ook stil bij de voor- en nadelen van de bitcoin. Volgens hem zijn de pluspunten vooral de schaarsheid en de groeiende populariteit van de munt. Als nadelen ziet hij onder meer de volatiliteit en de hoge kostprijs. Ook vindt Cox het opmerkelijk dat de meeste bitcoins in handen zijn van een beperkt aantal personen.

Favoriete aandelen voor 2018

Naast de bitcoin blikte Beijer ook vooruit op het beursjaar 2018. Hij verwacht dat de AEX-index volgend jaar gaat stijgen richting 602 punten. Zijn favorieten aandelen voor 2018 zijn bouwer BAM, biotechnologiebedrijf Galapagos, technologieconcern Philips, kabelaar Altice en pakjesbezorger PostNL.

Het seminar ’De kanshebbers van 2018’ is hier terug te kijken