Nieuws/Financieel
1440327822
Financieel

Miljoenenafschrijving voor Van Lanschot Kempen

Amsterdam - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen schrijft 35 miljoen euro af op zijn Merchant Banking-activiteiten. Volgens de onderneming, die spreekt van een boekhoudkundige afwaardering op goodwill gerelateerd aan de overname van Kempen & Co in 2007, heeft de afschrijving te maken met de mindere groeiverwachting bij de divisie en het toepassen van nieuwe boekhoudregels.

De afwaardering heeft volgens Van Lanschot geen impact op de liquiditeitspositie, de kapitaalratio en het dividendbeleid van de onderneming. De vermogensbeheerder zegt dat vanwege sterke schommelingen bij de kasstromen die voortvloeien uit de Merchant Banking-activiteiten er een extra risico-premie is opgenomen.

Tegelijkertijd zijn de verwachte groeicijfers licht bijgesteld omdat de "economische cyclus" zijn hoogtepunt nadert. De resultaten van Kempen Merchant Banking over 2019 zullen volgens Van Lanschot minder zijn dan een jaar eerder.

Van Lanschot Kempen blijft erbij 50 tot 70 procent van het onderliggend nettoresultaat, de nettowinst min de lasten voor het strategische investeringsprogramma en reorganisatielasten, aan aandeelhouders uit te keren.