Nieuws/Financieel
1441353048
Financieel

Kleine koersbewegingen op Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag, op de eerste handelsdag van de maand december, dicht bij huis gebleven. De handel krijgt daarbij steun van meevallende cijfers over de Chinese industrie. Verder blijft de aandacht van beleggers op Wall Street uitgaan naar de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 28.074 punten. De brede S&P 500 stond een fractie lager op 3140 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8653 punten.

Aan het handelsfront maakte president Donald Trump bekend dat er met onmiddellijke ingang weer importheffingen worden opgelegd op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië. Trump beticht die landen van het laten afzwakken van hun munteenheden, wat slecht is voor Amerikaanse boeren. Ook haalde Trump opnieuw uit naar de Federal Reserve die volgens hem de rente verder moet verlagen.

Black Friday

Staalbedrijven in New York staan in het groen door de nieuwe heffingen tegen de Zuid-Amerikaanse landen. Het gaat bijvoorbeeld om AK Steel, U.S. Steel en Steel Dynamics, met plussen tot 2,2 procent.

Detailhandelsbedrijven op Wall Street zoals Walmart, Target en Amazon staan eveneens in de belangstelling. Amerikaanse consumenten hebben dit jaar meer online gekocht dan ooit op de belangrijke koopjesdag Black Friday. Ook voor Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving Day als consumenten op zoek gaan naar online koopjes, wordt een record verwacht.