Nieuws/Financieel
1441876859
Financieel

'Waarde ASMI omhoog na schikking Kokusai'

Amsterdam - De nieuwe schikking die ASM International (ASMI) heeft getroffen met Kokusai Electric verhoogt de waarde van die eerste partij. De Nederlandse toeleverancier voor de chipindustrie verlaagt ook zijn kosten met de overeenkomst. Dat concluderen analisten van KBC Securities.

ASMI krijgt volgens de schikking 56 miljoen euro van zijn Japanse branchegenoot, waarmee een geschil over een licentieovereenkomst wordt afgekocht. De twee bedrijven schikten eerder dit jaar voor 103 miljoen euro al hun conflicten over inbreuk op patentrechten.

Marktvorsers van de Belgische bank kwamen ook met hun eigen vooruitblik op de kwartaalcijfers van ASMI, dat nabeurs de boeken opent. KBC gaat ervan uit dat de omzet over het derde kwartaal op circa 264 miljoen euro uitkomt. De aangepaste operationele winst, waarin schikkingen niet zijn meegerekend, ramen ze op 51 miljoen euro. Nieuwe orders zullen een waarde hebben van rond de 260 miljoen euro, aldus KBC.

De bank hanteert een hold-advies bij een koersdoel van 90 euro. Het aandeel ASMI stond woensdag omstreeks 09.40 uur 0,8 procent lager op 92,50 euro.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop