Financieel/Geld
1450758928
Geld

Stekker er ook uit bij Sepa Green Energy: 20.000 klanten in de kou

AMSTERDAM (ANP) - Sepa Green Energy is donderdag failliet verklaard. Daarmee is er weer een energieleverancier in ons land omgevallen.

Het bedrijf heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd de vergunning voor het leveren van stroom en gas in te trekken, meldt de toezichthouder. Door het faillissement moeten 20.000 klanten, consumenten en zakelijke afnemers op zoek naar een nieuwe leverancier.

Sepa Green Energy kwam in financiële problemen omdat het de inkoop van energie liet uitvoeren door het bedrijf Energie I&V dat op 3 december 2021 failliet is verklaard. De curator van SEPA Green Energy krijgt tot en met 22 december de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de klanten wil overnemen.

De curator van SEPA Green Energy krijgt tot en met 22 december de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de klanten wil overnemen. Het intrekken van de vergunning heeft geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit, maar kan wel financiële gevolgen hebben. Zo kunnen klanten nog geld tegoed hebben van het bedrijf omdat zij een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald. Dit geld zien zij mogelijk niet terug.

Ook leverde SEPA Green Energy aan een aantal grootverbruikers. De landelijke netbeheerders GTS en TenneT zorgen er via een andere procedure voor dat de levering aan deze grootverbruikers doorgaat

Joop Munsterman, oud-voorzitter bij voetbalclub FC Twente en oud-topman van uitgever Wegener, verkocht de meerderheid van aandelen van Sepa Green Energy in 2018 aan Quadrum Capital in Almelo, zo meldt dagblad Tubantia.