Nieuws/Financieel
1453005381
Financieel

Braziliaanse miljardair zet punt achter rol in bestuur Kraft Heinz

Jorge Paulo Lemann

Jorge Paulo Lemann

De Braziliaanse miljardair Jorge Paulo Lemann, medeoprichter van investeringsmaatschappij 3G Capital, heeft aangegeven om zijn positie in het bestuur bij het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Heinz niet te gaan verlengen.

Jorge Paulo Lemann

Jorge Paulo Lemann

Kraft Heinz benadrukte in een verklaring dat het terugtreden van Lehmann niets te maken heeft met onenigheid binnen het bestuur. Het vertrek van de 81-jarige miljardair wordt naar eigen zeggen ingegeven door de wens om minder te gaan reizen, zo meldt The Finacial Times.

3G heeft al jarenlang een hechte relatie met Kraft Heinz met een deelname van 20%. Lehmann trok in 2015 samen op met superbelegger Warren Buffet om de samenvoeging van Kraft en Heinz financieel te ondersteunen.

Naast Kraft Heinz is 3G ook betrokken bij andere grote merken. Zo heeft de investeerder grote belangen opgebouwd in onder meer in hamburgerketen Burger King en Tim Hortons.

In 2017 liet 3G in samenspraak met Buffett zijn oog nog vallen op levensmiddelenconcern Unilever. Nadat het bod van €130 miljard werd afgewezen, ging er al snel een streep door de overnamejacht.

De investeringsmaatschappij beheert ook het vermogen van een aantal bekende personen. Zo zou de Zwitserse tennisprof Roger Federer een rekening hebben.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo