Financieel/Geld
1461878399
Geld

Klant Rabobank krijgt op betaalrekening inzicht over CO2-uitstoot van uitgaven

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een nieuwe manier bedacht om het bewustzijn van klanten rondom klimaatverandering te vergroten. Vanaf vrijdag kunnen duizend klanten met een Rabo-betaalrekening in de app van de bank zien hoeveel CO2-uitstoot door hun gedane uitgaven precies veroorzaken.

Rabobank is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse bank die de CO2-uitstoot op deze manier inzichtelijk maakt op basis van iemands betalingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe toepassing na de zomer door alle particulieren klanten van het concern kan worden gebruikt.

App

Betalingen die je doet worden door de app over verschillende bestedingscategorieën verdeeld, zoals boodschappen, vervoer, kleding en vakantie. „We weten natuurlijk niet precies wat iemand in de supermarkt koopt, dus de CO2-uitstoot die je ziet is een inschatting” legt Fadoua Ajjaji uit. Zij gaat bij Rabobank over de nieuwe functie. „Wel kunnen klanten in de app aangeven of ze vlees eten en of ze een auto hebben, zodat de berekening nauwkeuriger wordt.”