Nieuws/Financieel

Wall Street sluit met winstjes

De grote beurzen op Wall Street sloten donderdagavond met kleine winsten.

Nieuwe cijfers van de groei van de grootste economie ter wereld vielen tegen: over november 3,1% toename vergeleken op jaarbasis. De markt rekende op 3,3% stijging.

Goldman Sachs gooide de knuppel in het hoenderhok. De zakenbank waarschuwde dat in januari de volatiliteit fors kan terugkeren. Beleggers wogen ook de details van de belastinghervorming van president Trump. Een vat WTI-olie ging met 0,2% in waarde omhoog naar $58,20 per vat van 150 liter. Chevron werd dagwinnaar met 3,5% winst in de Dow.

Onder de fondsen deden de financials en ondernemingen uit de energiesector het sterk. Goldman Sachs noteerde 2,4% winst. Zakenbank Bank of Amerika won 1,3%.

Vliegtuigbouwer Boeing (-1%) doet een overnamepoging bij het Braziliaanse Embraer (+22,2%), dat donderdagavond de toenadering bevestigde.

Apple steeg 0,5% nadat de iPhone-maker erkende zijn oudere smartphones trager te laten werken. Dat moet onverwachte uitval van toestellen voorkomen.

Een sterke stijger was Aeterna Zentaris, met bijna 40%. Het biotechbedrijf meldde dat de Amerikaanse Food and Drug Administration instemt met zijn product Macrilen, als bestrijding van problemen met groeihormonen.

Long Island Iced Tea dikte met 183,2% waarde aan. Het concern koos een naamwijziging naar Long Blockchain Corp. Beleggers die cryptomunten eerder zagen stijgen doken erop.

Lees meer over