Nieuws/Financieel
1462413814
Financieel

Meer bedrijven willen deeltijd-WW vanwege coronavirus

Een visverkoper in Italië.

Een visverkoper in Italië.

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven dat een beroep wil doen op werktijdverkorting, omdat zij door het coronavirus tijdelijk minder werk hebben, neemt toe. Inmiddels hebben honderd bedrijven een aanvraag gedaan bij het ministerie van Sociale Zaken. Dat zijn er enkele tientallen meer dan dinsdag.

Een visverkoper in Italië.

Een visverkoper in Italië.

Van de honderd aanvragers hebben er 45 groen licht gekregen om bij het UWV werktijdverkorting aan te vragen voor hun personeel. Twaalf aanvragen hiervoor zijn afgewezen, de rest is nog in behandeling.

Minstens 20 procent minder werk

Bedrijven kunnen aankloppen voor de regeling als zij verwachten de komende 2 tot 24 weken minstens 20 procent minder werk te hebben. Als het ministerie de aanvraag goedkeurt, kunnen zij bij het UWV uitkeringen aanvragen voor de uren die hun werknemers minder werken.

Werktijdverkorting is bedoeld voor buitengewone situaties die niet onder het gebruikelijke ondernemersrisico vallen. Daar vallen branden of overstromingen onder, en nu ook de uitbraak van het coronavirus.

Hoe hard wordt onze economie geraakt door de coronacrisis? Welke prijs betalen wij voor het virus? Dat bespreken Martin Visser en Herman Stam in de nieuwste podcast Kwestie van Centen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo