Nieuws/Financieel
147340324
Financieel

Superreus Jumbo neemt functies op de schop zonder baanverlies

VEGHEL (AFN) - Medewerkers van Jumbo moeten „niet trappen in een nieuw trucje” van de supermarktketen waarmee het de salarissen van personeel zou kunnen verlagen. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV. „Jumbo heeft voor niemand ontslag aangevraagd, dus wij raden aan als je dat wordt gevraagd niet in te stemmen met een lager salaris”, zegt FNV-bestuurder Mari Martens.

Jumbo gaat na de zomer reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Medewerkers die dit raakt zullen dus moeten solliciteren op een nieuwe positie. Met deze organisatiewijziging denkt de keten beter te kunnen inspelen op wat het noemt „huidige en toekomstige wensen van de klant.”

„Te belachelijk voor woorden. Dit is gewoon een verkapte bezuiniging”, vindt Martens. Volgens hem gaat het de laatste tijd juist goed met Jumbo, waardoor de ingreep onnodig zou zijn. Maar zolang Jumbo geen formeel ontslag aanvraagt, kan er in de ogen van Martens eigenlijk weinig gebeuren wat betreft salaris. Het werk van mensen zou er alleen iets anders uit kunnen gaan zien.

Nieuwe functies

De posities van ’afdelingschef’ en ’eerste medewerker’ verdwijnen. Hiervoor komen echter nieuwe functies in de plaats, benadrukt de keten. Medewerkers met een vast contract krijgen volgens Jumbo voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie.

Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder acht grotere Foodmarkten. De onderneming is na Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland. Net als die grootgrutter uit Zaandam is Jumbo ook actief in België.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo