Nieuws/Financieel
1477569513
Financieel

Nike springt met moeite over lat heen met omzet en winst

Beaverton - Sportartikelenmaker Nike heeft in zijn gebroken kwartaal met de verkopen beter gepresteerd dan vooraf werd verwacht. Ook de winstgevendheid kwam hoger uit dan vooraf voorzien.

Nike behaalde in het vierde kwartaal een omzet van $12,2 miljard tegen $12,3 miljard een jaar eerder vooral vanwege zwakkere verkopen op de belangrijke Chinese markt door de coronalockdowns in het land. Analisten hadden in doorsnee de verkopen op $12,1 miljard voorzien.

De winstgevendheid bij het Amerikaanse bedrijf kwam uit op $0,90 per aandeel. Vooraf was op $0,81 per aandeel gerekend. Vorig jaar ging de winst omhoog naar $0,93.

Over het gehele boekjaar zag Nike de omzet met 5% toenemen tot $46,7 miljard, met een winst van $6 miljard. Topman John Donahoe sprak in een toelichting van sterke prestaties van het bedrijf.

Nike kondigde verder aan een nieuw aandeleninkoopprogramma van $18 miljard te beginnen. In de nabeurshandel kregen de cijfers van Nike een positieve ontvangst. Het aandeel werd in reactie hoger gezet.