Nieuws/Financieel
1480580213
Financieel

Moody's somberder over kredietwaardigheid HEMA

PARIJS (ANP) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder geworden over het vermogen van winkelketen HEMA om zijn schulden te kunnen betalen. Het ratingbureau wijst naar de sluiting van veel winkels als gevolg van het coronavirus, wat gevolgen zal hebben voor de omzet en winst van de warenhuisketen. Bovendien had HEMA al niet zo veel geld om klappen mee op te vangen.

Behalve de afgenomen vraag speelden eerder al de productieproblemen in China, waar HEMA ongeveer een derde van zijn producten vandaan haalt, een rol. Bovendien heeft HEMA hoge schulden. Moody's is bang dat het bedrijf zijn schulden niet meer kan voldoen als de situatie verder verslechtert of lang op het huidige niveau blijft. Mogelijk zal HEMA zijn schulden moeten proberen te saneren.

Moody's verlaagde zijn rating naar Caa-3, van Caa-1. Dat betekent dat een lening aan HEMA als risicovoller wordt gezien. De vooruitblik houdt de kredietbeoordelaar op negatief. Mogelijk volgt er dus nog een verdere afwaardering.

In de nieuwste podcast Kwestie van Centen bespreekt Martin Visser de aangescherpte steunmaatregelen voor ondernemers, werknemers en zelfstandigen. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.