Nieuws/Financieel
1485447641
Financieel

Op de beursvloer

Dow zakt 150 punten op vierde verliesdag op rij

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verlies gesloten, aandelen als Amgen en Merck trokken de indices omlaag. Beleggers op Wall Street verwerkten nieuwe cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Die zijn verder gedaald. Maar daarmee neemt de kans toe dat de steun aan de economie wordt afgebouwd.

Daarnaast ging de aandacht onder meer uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB)

De Dow-Jonesindex sloot ruim 151 punten lager bij 0,4% teruggang. De brede S&P 500 zakt tot 4493,28 punten terug (-0,5%). Ook de technologiebeurs Nasdaq (-0,3%) gaat terug.

De uitkeringsaanvragen daalden vorige week met 35.000 tot 310.000, het laagste niveau sinds maart vorig jaar.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. De Fed kan bij aanhoudende verbetering van de arbeidsmarkt besluiten zijn steunmaatregelen voor de economie sneller te gaan afbouwen.

De zorgen over de deltavariant blijven groot, merken brokers op Wall Street.

Tech stijgt

Aandelen van grote techbedrijven zoals Apple, Microsoft en Amazon stonden tot 0,9% lager.

Facebook en Google-moeder Alphabet noteren kleine winsten.

GameStop moest 1,2% inleveren nadat bekend werd dat het bedrijf het vorig kwartaal slechter deed dan waar analisten in doorsnee rekening mee hielden. Ook houdt de keten van computerspellenwinkels de kaken op elkaar over een herstructureringsplan. Eerder dit jaar stuwden kleine beleggers nog de prijs van het aandeel nadat er op discussieplatform Reddit over was gesproken.

Andere gamebedrijven zoals Roblox, Activision Blizzard en Electronic Arts (EA) daalden tot 1,6 procent na berichtgeving dat China tijdelijk de goedkeuring van alle nieuwe videospellen heeft uitgesteld.

Lulemon, leverancier van sport- en yogakleding, stijgt 11% op beter dan verwachte resultaten.

Moderna stijgt 7%. Het ontwikkelt een vaccin dat met een enkele injectie al voldoende bescherming zou bieden.

Macy terug

Warenhuisketen Macy’s deed het daarentegen wel goed en kon 2% bijschrijven. De voorraden en prijzen zijn weer op niveau. Ook heeft het bedrijf een stevige digitale strategie, denken analisten.

Gratis iedere ochtend meer relevant financieel nieuws in je mailbox? Meld je hier aan.