Financieel/Nieuws
148619
Nieuws

Belegger Dif in Brits water

Schiphol / Londen - door Arno Rekers Samen met twee partners heeft het Nederlandse beleggingsfonds Dif het Britse waterbedrijf Affinity Waters gekocht. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van bijna €1,9 miljard.

Affinity levert drinkwater aan anderhalf miljoen huishoudens en bedrijven in Zuidwest-Engeland. Gemiddeld gaat het om 900 miljoen liter drinkwater per dag. Het bedrijf behoort tot de grootste zelfstandige waterbedrijven in Groot-Brittannië.

Dif (Dutch Infrastructure Fund) is een beleggingsfonds dat zich richt op infrastructurele projecten. Daarbij wordt vaak samengewerkt met overheden in zogeheten public-private partnerships. Naast het hoofdkantoor op Schiphol heeft Dif kantoren in Frankfurt, Londen, Parijs, Luxemburg, Madrid, Toronto en Sydney. Dif heeft een belegd vermogen van €3,7 miljard dat onder meer afkomstig is van institutionele beleggers.

De twee partners waarmee Dif in de Britse deal samenwerkt zijn HICL (een Brits beleggingsfonds dat zich ook richt op infrastructuur) en de Duitse verzekeraar Allianz Group. De transactie moet in de maand mei worden afgerond, zo heeft Dif dinsdag gemeld.