Nieuws/Financieel

Nasdaq winnaar op Wall Street

Door ANP Producties

BLOOMBERG

De effectenbeurzen in New York borduren woensdag voort op de koerswinsten van een dag eerder.

BLOOMBERG

De Nasdaq noteerde 0,6% hoger, de Dow en S&P500 0,3%.

Er wordt vooral uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag uitkomen.

Beleggers hopen in de notulen aanwijzingen te vinden voor het rentebeleid van de Fed in 2018. In december verhoogde de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente. Voor dit jaar voorziet de Fed drie rentestappen. De markt denkt dat in maart de rente opnieuw opgeschroefd zal worden.

Daarnaast meldt onderzoeksbureau ISM cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie en er komen gegevens over de bouwuitgaven. Ook worden de Amerikaanse autoverkopen naar buiten gebracht. Vrijdag staat het belangrijke Amerikaanse banenrapport op de rol.

Dominion Energy

Aan het bedrijvenfront is er belangstelling voor de energiebedrijven Dominion Energy en Scana. Zij kondigden aan te fuseren in een deal ter waarde van 7,9 miljard dollar, exclusief schuld. Voorbeurs gaat het aandeel Scana hard omhoog.

De internationale betalingsverwerker MoneyGram International lijkt met rode cijfers te openen. De overnamegesprekken met de Chinese financiële dienstverlener Ant Financial zijn stopgezet na weerstand van de Amerikaanse autoriteiten. Ant Financial wordt gecontroleerd door de Chinese miljardair en Alibaba-oprichter Jack Ma en wilde 1,2 miljard dollar neerleggen voor MoneyGram.

Morgan Stanley

Ook advieswijzigingen kunnen invloed hebben. Zo verhoogde Morgan Stanley het advies voor softwarebedrijf Oracle en schroefde RBC het advies voor technologieconcern IBM op. Motorfietsenbouwer Harley-Davidson kreeg juist een verlaging van het beleggingsadvies aan de broek van Longbow Research.

De Amerikaanse beurzen gingen dinsdag voortvarend van start op de eerste handelsdag van 2018. Met name technologiefondsen zaten in de lift. De Dow-Jonesindex steeg 0,4 procent tot 24.824,01 punten. De S&P 500 klom 0,8 procent tot 2695,79 punten en de Nasdaq won 1,5 procent tot 7006,90 punten.

Lees meer over