Nieuws/Financieel
1500599465
Financieel

'Cijfers Aperam beneden verwachting'

Amsterdam - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het tweede kwartaal minder goed gepresteerd dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Daar staat tegenover dat staalprijzen gedeeltelijk opleefden en Aperam extra kostenbesparingen wist door te voeren, schrijven analisten van Jefferies.

De marktvorsers stippen verder aan dat de winst per aandeel hoger is dan verwacht, dankzij een belastingmeevaller. Jefferies hanteert een buy-advies en koersdoel van 31 euro voor Aperam.

ING noemt de prestaties van Aperam eveneens beneden verwachting. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg weliswaar ten opzichte van het eerste kwartaal, maar het bedrijf kende volgens de bank dan ook een erg zwakke jaarstart. De consensus voor het bedrijfsresultaat voor heel het boekjaar raakt volgens kenners nu verder uit zicht, te meer omdat Aperam zelf zwakkere prestaties in het derde kwartaal verwacht.

Aperam krijgt bij ING een hold-advies en koersdoel van 25 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 11.40 uur 0,9 procent lager op 22,23 euro.