Nieuws/Financieel
1509141682
Financieel

Jaren revalideren: ’Werkgevers kijken niet naar wat je wèl kan’

Rebecca ter Mors

Rebecca ter Mors

Toen ze elf was werd bij Rebecca ter Mors een hersentumor geconstateerd. Het kostte haar jaren om er bovenop te komen. „Mijn hele middelbare schooltijd heb ik gerevalideerd”, vertelt ze. „Ik moest na alle behandelingen alles opnieuw weer leren.”

Rebecca ter Mors

Rebecca ter Mors

Ze vond een weekendbaantje naast de havo, maar dat bleek geen succes. „Ik heb door mijn ziekte concentratie- en geheugenproblemen”, legt ze uit. „Dat hebben heel veel kinderen en jongvolwassenen die kanker hebben gehad. Ook zijn de meesten sneller moe.” Rebecca liet zich er niet door weerhouden. Ze studeerde communicatie en vond een baan.

„Ik werd aangenomen voor twee dagen per week om iemand te ondersteunen. Toen die uitviel, moest ik alles in mijn eentje doen. Dat ging natuurlijk niet.” Haar contract werd niet verlengd. Daarna was Rebecca er wel klaar mee. „Ik had het idee dat ik van begin af aan met 1-0 achterstond. Werkgevers zoeken naar een ideaalplaatje. Ze kijken niet naar wat je wèl kan.”

Sinds vijf jaar runt ze in Helmond haar eigen communicatiebureau. „Ik werk 12 tot 16 uur per week voor opdrachtgevers. Daarnaast maak ik een podcast en blog ik over wat ik meemaak.” Ze verdient er gemakkelijk haar brood mee. „Ik ben zelfstandig en onafhankelijk, dat is voor mij belangrijk. Maar tegen werkgevers wil ik zeggen: geef iedereen een kans. Mensen kunnen zich ook ontwikkelen.”

Luister ook naar de podcast Kwestie van Centen waarin Martin Visser de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt bespreekt:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop