Financieel/Geld
1518561
Geld

Jeff Bezos allerrijkste ooit

Een rijk man.

Een rijk man.

Amsterdam - Jeff Bezos was al de rijkste persoon op aarde, maar nu is hij ook de rijkste aller tijden. Het vermogen van de oprichter en topman van webwinkel Amazon heeft de magische grens van $105,5 miljard doorbroken, meldt persbureau Bloomberg. Daarmee is Bezos rijker dan Bill Gates, de vorige recordhouder, ooit is geweest.

Een rijk man.

Een rijk man.

Bezos dankt het grootste gedeelte van zijn rijkdom aan de hoge waarde van de aandelen in zijn eigen bedrijf. Dat groeide uit van een eenmans internetboekhandel in een garage in het noordwesten van de Verenigde Staten, tot een online warenhuis met een omzet van meer dan 130 miljard dollar.

Bill Gates was jarenlang onbedreigd de rijkste man op aarde, maar gaf een deel van zijn vermogen aan het goede doel. Zou hij dat niet gedaan hebben, dan zou hij nu volgens sommige schattingen al 150 miljard aan vermogen hebben. Overigens is Gates ook nu nog de op één na rijkste mens op aarde.

Of Bezos naast ondernemer nu ook filantroop is is onbekend, hij laat zich in elk geval niet voorstaan op giften aan goede doelen. Wel kocht hij in 2013 voor 250 miljoen dollar de krant Washington Post.