Nieuws/Financieel
1519684932
Financieel

'SBM waarschijnlijke koper bij veiling FPSO's'

Amsterdam - SBM Offshore ligt voor de hand als waarschijnlijke koper van de minderheidsbelangen in vijf productie- en opslagschepen (FPSO's) van zijn Braziliaanse samenwerkingspartner. Dat stellen analisten bij ING.

SBM weet wat het koopt omdat het al meerderheidseigenaar en exploitant is van de vijf FPSO's, aldus de marktvorsers. Volgens ING bestaat de mogelijkheid dat meer geïnteresseerden zich bij de veiling melden, maar om voor de aankoop in aanmerking te komen moet een partij aan meerdere technische eisen voldoen. SBM heeft dat probleem niet. Daarnaast worden de belangen als één pakket verkocht, wat goed uitkomt voor SBM maar misschien niet voor andere geïnteresseerde bedrijven, schrijft ING.

Verder komt het verwachte rendement bij een transactie hoger uit dan de schatting van de risico's, concluderen de kenners. Bovendien kosten FPSO's weliswaar een paar honderd miljoen euro maar SBM kan dat betalen door bijvoorbeeld meer schuld aan te trekken, aldus ING.

ING houdt aan zijn koopadvies voor SBM met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel van de maritiem oliedienstverlener noteerde omstreeks 10.10 uur 0,1 procent hoger op 15,30 euro.