Nieuws/Financieel
1521614174
Financieel

Eerste beloofde mondkapjes van Alibaba-oprichter onderweg

Jack Ma

Jack Ma

AMSTERDAM - De eerste lading mondkapjes uit China van de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, bestemd voor Nederland, is zaterdagochtend aangekomen op het vliegveld van Luik. Een tweede levering met gezichtsmaskers, beschermende kleding en testkits zal snel volgen, beloofden de stichtingen die gelieerd zijn aan de Chinese webwinkelreus.

Jack Ma

Jack Ma

De Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, die is vernoemd naar de oprichter, beloofden eerder 2 miljoen maskers en andere medische benodigdheden aan Europa te doneren om de coronacrisis aan te pakken. De zending is gedoneerd aan PostNL, logistiek partner van Alibaba, die op zijn beurt de zending aan het ministerie van Volksgezondheid schenkt.

De stichtingen springen ook in andere landen bij. Daarnaast financieren ze onderzoek naar de bestrijding van het virus.

KLM meldt op zijn beurt dat via Chinese branchegenoten China Eastern Airlines en China Southern ook een nieuwe lading mondkapjes is aangevoerd, na de zending van mondkapjes en handschoenen eerder deze week door Xiamen Airlines.

De Chinese maatschappijen hebben samen nog eens zo’n 150.000 mondkapjes en 100.000 handschoenen gedoneerd. Deze leveringen worden deels gebruikt door KLM zelf tijdens de huidige repatriëringenoperatie om Nederlanders terug te halen. Het overige deel gaat naar ziekenhuizen.