Nieuws/Financieel
1522239
Financieel

Investeerder Teslin groeit sterk

Besi, een van de best renderende investeringen van Teslin.

Besi, een van de best renderende investeringen van Teslin.

Amsterdam - Het nieuwe aandelenfonds van Teslin Capital Management heeft in 2017 een rendement van 41,3% inclusief uitgekeerd dividend behaald.

Besi, een van de best renderende investeringen van Teslin.

Besi, een van de best renderende investeringen van Teslin.

Dat meldt het onafhankelijke fonds met veel particuliere investeerders.

Teslin Participaties werd in juli 2017 opgericht en telt de portefeuilles van de aandelenfondsen Darlin en Todlin, met daarin de kleine beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. Die zullen dit jaar meerdere overnames en fusies op touw zetten, zo verwacht het fonds.

Overnames

Daarmee is over heel 2017 een rendement gerealiseerd van 41,3%, inclusief uitgekeerd dividend. Teslin Participaties verwacht in 2018 meer fusie- en overnameactiviteit bij de bedrijven in zijn portefeuille met ondernemingen als TKH, Kendrion, Nedap en Neways.

De small- en midkapbelegger wijzigde halverwege 2017 de koers naar minder maar wel grotere belangen.

Vooral het belang in chipmachinebouwer Besi betaalde zich uit. Dat kende over het jaar een koersstijging van 126%. Die stijging is te danken aan de gegroeide vraag naar chips.

Fondsbeheerder Jan-Jaap Bonger stelt positiever te worden over Ordina, de automatiseerder die het lang slecht deed. De positionering die Ordina in de markt heeft gekozen bevalt het fonds. Beter Bed bleef als participatie achter. Teslin blijft daar in.

Meer fondsen winnen

Teslin telt meerdere fondsen. Gerlin, dat in Duitse smallcaps investeert, sloot met een rendement van 35,6%. Midlin, dat Duitse, Belgische en Nederlandse bedrijven in portefeuille heeft, boekte 25,8% rendement en ging door de €100 miljoen vermogen.

Teslin Capital Management werd ooit opgezet door investeerder Frederik van Beuningen. Met Aleid Kruize en Hein van Beuningen vormt hij de directie.