Nieuws/Financieel
1522442
Financieel

Buffett benoemt potentiële opvolgers

Warren Buffett

Warren Buffett

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett krijgt in het bestuur van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway gezelschap van twee potentiële opvolgers. Greg Abel (55) en Ajit Jain (66) zijn woensdag benoemd tot vice-voorzitter.

Warren Buffett

Warren Buffett

„Greg en Ajit hebben Berkshire in hun bloed”, zegt Buffett tegen zakenzender CNBC. „Hun benoeming is goed nieuws voor Berkshire Hathaway en ook voor mij.”

Jain werkt sinds 1986 voor Berkshire Hathaway en is verantwoordelijk voor de verzekeringsactiviteiten. Abel is sinds 1992 werkzaam bij de investeringsmaatschappij uit Omaha en heeft de overige activiteiten onder zijn hoede.

Opvolging

Jain en Abel zullen Buffett (87) en zijn rechterhand Charlie Munger (94) assisteren in het bestuur van Berkshire Hathaway. Hun benoeming blaast geruchten over de opvolging van Buffett nieuw leven in. De beste belegger uit de geschiedenis heeft de naam van zijn opvolger tot op heden niet genoemd.

Ook nu piekert Buffett er niet over om te stoppen met werken. „Ik houd van mijn werk”, benadrukt het ’orakel uit Omaha’.

Berkshire Hathaway heeft belangen in tientallen bedrijven, waaronder American Express, Bank of America, Coca-Cola, Kraft Heinz en Wells Fargo. Het investeringsbedrijf heeft vorig jaar samen met partner 3G tevergeefs een poging gedaan om voedings- en wasmiddelenconcern Unilever over te nemen.