Nieuws/Financieel
1525644578
Financieel

NN keert voorlopig geen dividend uit

Amsterdam - Verzekeraar NN Group keert voorlopig geen dividend uit en schort zijn aandeleninkoopprogramma op. De verzekeraar volgt daarmee de aanbevelingen van De Nederlandsche Bank en de Europese toezichthouder EIOPA op, die vinden dat verzekeraars geld in kas moeten houden om de coronacrisis het hoofd te bieden.

NN heeft naar eigen zeggen zijn zaken financieel op orde, maar zal de uitkeringen aan aandeelhouders over 2019 opschorten. De verzekeraar verwacht aandeelhouders in de tweede helft van dit jaar alsnog te belonen, als de situatie dit toestaat. Het voorstel om een slotdividend uit te keren zal ook van de agenda van de komende aandeelhoudersvergadering op 28 mei worden gehaald.

Ook het inkoopprogramma voor eigen aandelen ter waarde van 250 miljoen euro, dat op 2 maart is begonnen, gaat tijdelijk op de plank. Tot en met 3 april is voor circa 183 miljoen euro aan aandelen ingekocht.

Reactie David Knibbe

Topman David Knibbe van NN Group, zegt dat de financiële situatie van NN nu dusdanig is dat de ingrepen eigenlijk niet nodig zouden zijn. Toch zal de verzekeraar aan de aanbevelingen van de toezichthouders voldoen, gezien de "buitengewone omstandigheden van de huidige crisis".

Eerder schortten ook branchegenoten Aegon en ASR de betaling van het slotdividend aan aandeelhouders op. Beide verzekeraars betaalden in het najaar al een interimdividend uit. Dat blijft gewoon staan.