Nieuws/Financieel
1533525471
Financieel

'Ook Deutsche Börse loert naar BME'

Madrid - De Duitse beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Dat schrijft de Spaanse nieuwssite La Información.

Rond BME vindt een overnameslag plaats tussen beursuitbater Euronext en branchegenoot SIX Swiss Exchange. Euronext meldde maandag in gesprek te zijn met BME. Kort daarop werd bekend dat het Zwitserse SIX een bod heeft uitgebracht op BME.

Volgens La Información is Deutsche Börse nog in een vroege fase met het bestuderen van een bod op BME. De uitbater van de beurs in Frankfurt wilde geen commentaar geven op de berichtgeving.

Vriendelijk bod

SIX biedt 34 euro per aandeel in contanten voor BME. Dat komt neer op ruim 2,8 miljard euro. Het bod ligt 33,9 procent boven de slotkoers van BME op vrijdag. SIX verwacht een eventuele deal in de eerste helft van 2020 te kunnen afronden. BME noemde het bod in een eerste reactie "vriendelijk", maar zegt zich nog te beraden op een definitief oordeel.

Euronext liet weten te praten over de mogelijkheden voor het uitbrengen van een bod. De knoop daarover is echter nog niet doorgehakt. Geruchten over interesse van Euronext in BME zongen al langer rond.