Nieuws/Financieel

Turkish Airlines vervoert meer passagiers

REUTERS

ISTANBUL (AFN) - Turkish Airlines heeft vorig jaar bijna een tiende meer passagiers vervoerd. Vooral in december deed de Turkse luchtvaartmaatschappij goede zaken, in die maand zaten de toestellen voller dan ooit.

REUTERS

Alles bij elkaar reisden er vorig jaar 68,6 miljoen passagiers met Turkish Airlines, oftewel 9,3 procent meer dan in 2016. De bezittingsgraad van de vliegtuigen, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, liep daarbij op van 74,4 procent naar 79,1 procent. In december waren gemiddeld 79,7 procent van de stoelen aan boord gevuld. Dat was volgens Turkish Airlines de hoogste bezettingsgraad in de geschiedenis van het bedrijf.

Samen met maatschappijen uit de Golfregio behoort Turkish Airlines tot de belangrijkste concurrenten van grote, internationaal actieve luchtvaartgroepen als Air France-KLM en Lufthansa. Die laatste twee hebben vorig jaar overigens wel een stuk meer passagiers vervoerd. Bij het Duitse Lufthansa stapten in totaal 130 miljoen reizigers in, Air France-KLM was goed voor bijna 99 miljoen passagiers.