Nieuws/Financieel
1537008400
Financieel

FNV dreigt met kort geding om stakingsbrekers Etos

BEVERWIJK (AFN) - De vakbond FNV dreigt drogisterijketen Etos en het moederbedrijf Ahold met een kort geding omdat er stakingsbrekers zijn gestuurd naar het distributiecentrum van Etos in Beverwijk. Daarvandaan worden meer dan vijfhonderd winkels van Etos bevoorraad.

Volgens de FNV zijn medewerkers van een distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen naar Beverwijk gestuurd om te voorkomen dat er winkelschappen leeg raken. "Daarmee overtreden ze de wet", zegt een woordvoerder.

Etos laat weten dat de advocaten van het bedrijf met die van de vakbond in overleg zijn. "We hebben aangegeven dat mensen op basis van vrijwilligheid meedoen aan deze actie en dat we daarmee binnen de wet blijven."

FNV had Etos en Ahold eerder tot 16.00 uur de tijd gegeven om de betrokken medewerkers terug te sturen naar Geldermalsen, anders volgde een kort geding. In spoedeisende gevallen zoals deze zou dat nog komend weekend kunnen plaatsvinden.

De ruim honderd werknemers van het centrum in Beverwijk legden vrijdag volgens FNV vrijwel allemaal het werk neer voor een hoger loon. Etos zegt dat het om enkele tientallen stakende medewerkers ging.