Nieuws/Financieel
1543997783
Financieel

Twitter test het bewerken van tweets

Ook Elon Musk kan zijn tweets binnenkort misschien aanpassen.

Ook Elon Musk kan zijn tweets binnenkort misschien aanpassen.

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter is begonnen met het testen van een bewerkfunctie voor tweets. Tot nu toe was het niet mogelijk om berichten op het sociale medium aan te passen nadat ze waren geplaatst. Tikfouten of ongelukkige formuleringen kunnen dankzij de functie binnen een half uur na publicatie van een tweet aangepast worden, zo schrijft het techbedrijf op zijn eigen blog.

Ook Elon Musk kan zijn tweets binnenkort misschien aanpassen.

Ook Elon Musk kan zijn tweets binnenkort misschien aanpassen.

Vooralsnog mag alleen een beperkte groep twitteraars de functie gebruiken. Deze test moet uitwijzen of er problemen zijn met de bewerkingsfunctie en kan ook andere feedback opleveren. Later deze maand kunnen gebruikers van het betaalde abonnement Twitter Blue hun berichten aanpassen na publicatie.

Aangepaste berichten op Twitter zullen herkenbaar zijn. Onder deze tweets staat op welk tijdstip ze voor het laatst zijn aangepast.

Zowel intern als buiten Twitter discussiëren voor- en tegenstanders al jaren over de mogelijkheid om tweets achteraf aan te passen. Voormalig topman Jack Dorsey noemde het in 2020 nog erg onwaarschijnlijk dat een dergelijke functie er ooit zou komen. Tesla-baas Elon Musk, die Twitter wilde kopen maar later een overnamedeal afblies, peilde onder de grote schare volgers van zijn Twitter-account of er animo was voor het bewerken van gepubliceerde tweets. Een grote meerderheid was voorstander.

Naderhand verklaarde Twitter al langer aan een functie voor het redigeren van Twitterberichten te werken. Dat zou al zijn begonnen voor de poll van Musk.

In reacties op de tweet waarin Twitter de tests met de bewerkfunctie aankondigt hebben tegenstanders de overhand. „Het was leuk zolang het duurde. Twitter was speciaal omdat het onveranderlijk was”, schrijft de Amerikaanse ondernemer Andre Jean-Pierre. Andere mensen waarschuwen voor het gevaar dat ogenschijnlijk onschuldige berichten die massaal gedeeld of geliket worden naderhand een beledigende of kwetsende boodschap kunnen krijgen.