Nieuws/Financieel
1550621
Financieel

Refresco stelt verkoop Britse fabriek voor

Sap- en frisdrankproducent Refresco wil een concessie doen aan de Britse kartelwaakhond CMA om goedkeuring te krijgen voor de overname van de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott. Refresco stelt voor om een Britse frisdrankfabriek te verkopen. De toezichthouder heeft in principe goedkeuring gegeven aan dit voorstel.

Volgens de CMA krijgt het gecombineerde bedrijf door de overname in een bepaalde productcategorie een te dominante marktpositie. Het gaat dan om sap in plastic flessen dat op een speciale manier bereid wordt zodat geen conserveringsmiddelen nodig zijn. Zowel Refresco als Cott heeft een fabriek in het Verenigd Koninkrijk waar deze producten worden gemaakt. Voor de overige productcategorieën ziet de toezichthouder geen bezwaren tegen de overname.

Refresco is nu bereid de fabriek van Cott in Nelson, Lancashire, te verkopen aan een door de CMA goedgekeurde partij. De toezichthouder komt uiterlijk op 14 maart met zijn besluit. Refresco verwacht de overname van de bottelactiviteiten van Cott eind januari af te ronden.

Refresco zelf stemde vorig jaar in met een overname door de Franse investeerder PAI Partners.