Nieuws/Financieel
1551357119
Financieel

Flink kwartaalverlies voor Van Lanschot Kempen

Den Bosch - Van Lanschot Kempen heeft in het eerste kwartaal door enkele incidentele posten vanwege marktvolatiliteit een flink verlies geleden. De vermogensbeheerder kwam eenmalig met een kwartaalbericht naar buiten met meer financiële informatie dan gebruikelijk, vanwege de coronacrisis.

Van Lanschot Kempen zette een nettoverlies van 10,5 miljoen euro in de boeken en spreekt van een ongekende impact van het coronavirus op de wereldwijde economieën, de financiële markten en de samenleving als geheel. De onderliggende activiteiten van met name de segmenten Private Banking en Asset Management ontwikkelen zich naar eigen zeggen goed. Ook zijn de kapitaal- en liquiditeitsratio's "onverminderd sterk".

Het financiële bedrijf zag de kosten zich in het eerste kwartaal volgens verwachting ontwikkelen. Het gaat wel een pakket aan kostenbesparende maatregelen doorvoeren. Het gaat daarbij onder andere om een vacaturestop, laat het bedrijf in een call met analisten weten. Ook worden overeenkomsten met extern personeel nog eens tegen het licht gehouden en perkt Van Lanschot kempen uitgaven aan IT-projecten in. "Door het nemen van deze maatregelen verwachten we het jaar, onder normale marktomstandigheden, positief te eindigen", aldus financieel topman Constant Korthout.

Van Lanschot stelt de uitkering van dividend uit, hoewel de winstuitkering nog wel op de agenda van de aanstaande aandeelhoudersvergadering staat. De uitbetaling zal in ieder geval niet voor 1 oktober gebeuren en alleen doorgaan als de grootste onzekerheden rond de coronapandemie zijn geweken en de kapitaalratio het toelaat.