Nieuws/Financieel

Topbankier voor miljoenen geflest

Door DFT

BLOOMBERG NEWS

NEW YORK - Voor David Solomon, co-president van Goldman Sachs, heeft een beroving een bijzonder zure afdronk. Uit zijn wijncollectie is voor $1,2 miljoen aan dranken gestolen, door zijn persoonlijke assistent.

BLOOMBERG NEWS

Nicolas De-Meyer ontvreemde honderden flessen wijn uit de wijnopslag van de woning van Solomon in Manhattan. Hij verkocht die vervolgens onder de schuilnaam Mark Miller aan een wijnhandelaar in North Carolina.

De-Meyer moest voor zijn zwendel voor een rechtbank in New York verschijnen, waarna Persbureau Bloomberg ontdekte dat het om de persoonlijke assistent van topbankier David Solomon ging. Goldman Sachs wilde niet reageren op de kwestie.

Topwijn

De wijncollectie van Solomon omvat zo’n duizend flessen met bijzondere wijnen. De-Meyer stal zeker zeven flessen Domaine de la Romanee-Conti, de Franse wijngaard die door velen gezien wordt als de beste ter wereld. Eén fles kost $133.650, bijna €110.000.

Volgens de rechtbankstukken raakte Solomon vanaf 2014 vooral veel flessen wijn kwijt ter waarde van $20.000 (bijna €16.500). In oktober vorig jaar kwam de diefstal aan het licht.

Lees meer over