Nieuws/Financieel

ING zet DSM en SBM op favorietenlijst

DSM

DSM

DIJKSTRA BV

AMSTERDAM (AFN) - ING zet DSM en SBM Offshore op zijn Benelux favorietenlijst, terwijl BAM, NSI, PostNL en Unilever worden verwijderd van de lijst. Daarnaast introduceert de bank ook een lijst met de minst favoriete aandelen in de regio, met onder meer Vopak.

DSM

DSM

DIJKSTRA BV

ING stelt dat de aandelen worden verwijderd uit de favorietenlijst omdat er weinig rek meer in de koers zit na een sterke opmars of omdat er geen aanjagers meer zijn om bij de favorieten te blijven. De lijst bestaat nu uit ASR, AMG, Basic-Fit, DSM, Euronext, Recticel, SBM Offshore en TomTom. De lijst van minst favorieten bestaat uit CFE, Colruyt, IBA en Vopak.

Voor SBM Offshore (buy) stelt ING dat het bedrijf er onderliggend veel beter voorstaat dan voorheen en dat de marktomstandigheden duidelijk zijn verbeterd. Er is meer activiteit op de markt, aldus de bank. ING verwacht verder dat er dit jaar een oplossing zal worden bereikt in de Braziliaanse omkoopzaak. De bank denkt dat het aandeel goed kan gaan presteren. Het koersdoel gaat van 18,50 tot 20 euro.

ING kwam ook met een rapport over PostNL (buy). De bank wijst op de flinke koerswinst van de afgelopen tijd, maar ziet op de korte termijn wel obstakels op de weg zoals lagere postvolumes en voorzichtige verwachtingen. Daarom wordt het aandeel van de favorietenlijst gehaald.