Nieuws/Financieel
1555718030
Financieel

Wall Street verder omhoog na records

New York - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag een overwegend positief beeld zien, na de records van een dag eerder. Beleggers op Wall Street bleven vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en verwerkten wat bedrijfsresultaten en macro-economische gegevens.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent hoger op 27.523 punten. De brede S&P 500 was vlak op 3078 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 8447 punten.

In de markten wordt altijd nog rekening gehouden met een snelle ondertekening van een eerste fase van een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Toch lijken de Chinezen niet zomaar bij het kruisje te willen tekenen. Peking zou van Washington onder meer eisen dat importheffingen op Chinese goederen worden teruggedraaid en dat er een pauze wordt ingelast in de handelsoorlog.

Kroger

Kroger ging ruim 11 procent vooruit. Het supermarktconcern kwam tijdens een beleggersdag met beter dan verwachte prognoses. De verwachte winst per aandeel volgend jaar viel daarbij hoger uit dan waar analisten in doorsnee rekening mee hielden.

Taxibedrijf Uber Technologies stelde in zijn handelsupdate met name teleur als het gaat om het aantal actieve gebruikers en leverde meer dan 9 procent in. Wel zette Uber een hogere omzet in de boeken in het afgelopen kwartaal en kwam de onderneming met de belofte van zwarte cijfers in 2021.

Chesapeake Energy

Olie- en gasconcern Chesapeake Energy ging 17 procent onderuit na tegenvallende cijfers en vooruitzichten. Het bedrijf kwam ook met een waarschuwing over zijn schuldenlast. De maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive verloor 5 procent vanwege een cijferbericht dat niet goed viel. Softwareproducent Adobe, bekend van Photoshop, kreeg er 3,5 procent bij dankzij positieve vooruitzichten. Farmaceut Mylan daalde juist 6 procent door tegenvallende prognoses.

Verder meldde marktonderzoeker ISM dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in oktober is aangetrokken, na de dip een maand eerder.

De euro noteerde 1,1070 dollar, tegen 1,1067 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 57,10 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 62,71 dollar.