Nieuws/Financieel
1555979455
Financieel

Wall Street toont veerkracht met goede weekstart

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hadden maandag de wind stevig in de rug. Beleggers op Wall Street doken vooral op chipbedrijven na de overname van de Britse chipontwerper ARM Holdings door de Amerikaanse chipmaker Nvidia. De hernieuwde hoop op een snelle ontdekking van een coronavaccin gaf ook steun aan de handel.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 1,3 procent op 28011 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,4 procent tot 3387 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,9 procent tot 11.057 punten.

Nvidia telt zo'n 40 miljard dollar neer om ARM over te nemen van het Japanse SoftBank. Daarbij blijft de Britse ontwerper van chips onafhankelijk opereren, stelt Nvidia. Topman Jensen Huang van het Amerikaanse bedrijf denkt dat het gaat lukken om goedkeuring te krijgen voor de deal, zelfs van de Chinese autoriteiten. Het aandeel Nvidia steeg 5,8 procent.

Farmaceut Pfizer (plus 2,6 procent) heeft vertrouwen dat zijn coronavaccin eind oktober klaar is en na goedkeuring al eind dit jaar in de Verenigde Staten kan worden verspreid. Branchegenoot Eli Lilly kwam met positieve resultaten van zijn medicijn baricitinib bij patiënten met Covid-19. Eli Lilly ging 1,3 procent omhoog.

Oracle koerste 5% hoger. Van de aankoop koop van de volledige activiteiten van TikTok door het softwarebedrijfis geen sprake, want het gaat vooral om samenwerking. China zou het niet toestaan dat TikTok-moeder ByteDance de algoritmen achter de app van de hand zou doen.

Farmaceut Pfizer (plus 2,6 procent) heeft vertrouwen dat zijn coronavaccin eind oktober klaar is en na goedkeuring al eind dit jaar in de Verenigde Staten kan worden verspreid. Branchegenoot Eli Lilly kwam met positieve resultaten van zijn medicijn baricitinib bij patiënten met Covid-19. Eli Lilly ging 0,6 procent vooruit.

Softwarebedrijf Oracle lijkt de strijd om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te hebben gewonnen. Microsoft maakte al bekend de handdoek in de ring te gooien. Van een verkoop van de volledige activiteiten is geen sprake, want het gaat vooral om samenwerking. China zou het niet toestaan dat TikTok-moeder ByteDance de algoritmen achter de app van de hand zou doen. De koers van Oracle steeg 4,3 procent.

Telecomconcern Verizon Communications won 0,9 procent. Verizon neemt voor maximaal 6,9 miljard dollar het bedrijf TracFone Wireless over van het Mexicaanse América Móvil. TracFone is een Amerikaanse aanbieder van mobiele prepaid diensten.