Nieuws/Financieel
1560805362
Financieel

ING, ABN en Rabo schrappen dividend om coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - ING schrapt zijn dividend vanwege de coronacrisis. De bank volgt daarmee de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) op. Ook ABN Amro, dat met en winstwaarschuwing over het eerste kwartaal, en schrapte zijn dividend eveneens, Rabobank stelde zondagavond het dividend uit.

De ECB vroeg banken in de eurozone vrijdag om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren.

ING zegt dat het besluit tot minstens 1 oktober zal gelden. Het voorstel voor dividend zal worden geschrapt op de komende aandeelhoudersvergadering. ING verwacht ook geen interim-dividend over 2020 uit te keren.

„Dit zijn buitengewone tijden voor ons allemaal. We zijn goed gekapitaliseerd en gefinancierd en we willen aandeelhouders graag een aantrekkelijk rendement bieden. Maar nu is het verstandig om de aanbevelingen van de ECB rond dividend voor Europese banken op te volgen”, aldus topman Ralph Hamers van ING.

ABN Amro meldde met zijn winstwaarschuwing maandag voorbeurs eveneens in te gaan op het verzoek van de Europese Centrale Bank. Het verlies van ABN Amro komt niet geheel als een verrassing na de melding vorige week van een eenmalig verlies van $200 miljoen na problemen bij zijn clearingsbank in de Verenigde Staten.

Rabobank kwam zondagavond al met een vergelijkbare stap. Ook de Belgische bank KBC maakte bekend het advies van de ECB op te volgen.

In de nieuwste podcast Kwestie van Centen bespreekt Martin Visser de aangescherpte steunmaatregelen voor ondernemers, werknemers en zelfstandigen. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.