Nieuws/Financieel
1565648595
Financieel

Staatsloterij moet aankoopbedrag loten terugbetalen

DEN BOSCH (ANP) - De Staatsloterij moet een loterijdeelnemer het aankoopbedrag van een groot aantal loten terugbetalen. Dit heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag besloten. Samen met de proceskosten gaat het om een bedrag van 8000 euro.

Het gaat om loten die de man had gekocht tussen 2000 en 2008. De Hoge Raad besliste vijf jaar geleden dat de Staatsloterij in die periode misleidende mededelingen had gedaan over de winkansen. Naar aanleiding daarvan begon de man een zaak tegen de Staatsloterij om het aankoopbedrag van zijn loten uit die periode terug te krijgen. Eerder gaf de rechtbank in Limburg hem geen gelijk, waarop hij in hoger beroep ging.

Aannemelijk

De man betoogde bij het hof dat als de Staatsloterij hem wel de juiste informatie had gegeven, hij geen loten had gekocht. Het hof noemt dat aannemelijk. De Staatsloterij heeft drie maanden de tijd om cassatie in te stellen tegen dit besluit.

De Staatsloterij weet nog niet of zij naar de Hoge Raad stapt. Een woordvoerder van de Nederlandse Loterij, waar de Staatsloterij onder valt, zegt: „We vinden de uitspraak onbegrijpelijk. We gaan daarom de uitspraak eerst zorgvuldig bestuderen.”