Nieuws/Financieel
1570328960
Financieel

Nieuwe interesse voor Real-supermarkten van Metro

Düsseldorf - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft een nieuw, rivaliserend bod ontvangen op zijn Real-supermarkten. Die staan al enige tijd in de etalage en het groothandelsbedrijf voerde er onderhandelingen over met een consortium onder leiding van vastgoedinvesteerder Redos.

Nu toont ook een groep met de Duitse vastgoedinvesteerder X-Bricks en het Nederlandse SCP Group belangstelling. Zij hebben naar eigen zeggen een "significant" hoger bod gedaan op de Real-tak dan Redos, zonder een concreet bedrag te noemen. Het bod van Redos gaf de Real-keten eerder een ondernemingswaarde van zo'n 500 miljoen euro.

Verder werkt Kaufland, een onderdeel van Lidl-eigenaar Schwarz Group, samen met X-Bricks en SCP als 'exclusieve partner'. Dat is een tegenvaller voor Redos, dat bij een deal een aantal van de 280 Real-filialen wilde verkopen en nu niet kan rekenen op interesse van Kaufland.

Metro heeft aangegeven dat het contact heeft gehad met X-Bricks, maar nog steeds met Redos tot een akkoord wil komen. Dat zou volgens het bedrijf namelijk in het beste belang zijn van aandeelhouders, Real en werknemers.