Nieuws/Financieel
1570512
Financieel

'Meer heil in verzekeraar NN dan ASR'

Logo NN Group

Logo NN Group

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het advies op verzekeraar NN Group verhoogd. Tegelijkertijd ging het advies van sectorgenoot ASR omlaag. Vooral de mate waarin de verzekeraar aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen spreekt in het voordeel van NN, zo schrijven de analisten in een rapport.

Logo NN Group

Logo NN Group

De wijze waarop het NN lukt om geld te generen op basis van Solvency II wordt volgens Morgan Stanley door de markten nog niet op waarde geschat. NN profiteert daarbij vooral van zijn blootstelling aan buitenlandse markten.

De Amerikanen zien verder een ,,comfortabele basis" voor dividend, zowel bij NN als ASR. Door het geringe aantal mogelijkheden voor grootschalige overnames is het goed mogelijk dat de verzekeraars beslissen om extra aandelen in te kopen.

Het advies op NN Group ging omhoog van equal-weight naar overweight. Bij ASR was de adviesverlaging precies andersom. Branchegenoot Aegon heeft net als ASR het advies equal-weight bij de bank.

NN sloot vrijdag op 38,18 euro. ASR ging op 35,82 euro de handel uit. Een aandeel Aegon wordt momenteel gewaardeerd op 5,68 euro.