Nieuws/Financieel
1572285368
Financieel

Strijdvaardig reisbedrijf Booking lijdt onder lockdowns

Norwalk - Reisbedrijf Booking Holdings heeft in de eerste drie maanden van het jaar flink geleden onder de maatregelen die verschillende landen namen om de uitbraak van het coronavirus te vertragen. Onder meer gesloten grenzen, weinig vliegverkeer en sluitingen van hotels zorgden ervoor dat het aantal geboekte hotelovernachtingen bij het moederbedrijf van het Nederlandse Booking.com met 43 procent afnam. Booking blijft echter strijdbaar en verwacht goed uit de crisis te komen.

Door het lagere aantal boekingen zag Booking, dat ook onder meer eigenaar is van de in de Verenigde Staten populaire boekingssite Kayak, ook zijn omzet met de helft dalen tot 12,4 miljard dollar. Ook leed het bedrijf een verlies van 699 miljoen dollar.

Ook in het lopende kwartaal houden de problemen aan voor Booking. Vorige maand gaf het bedrijf al aan dat de boekingen begin april nog veel verder gedaald waren. Topman Glenn Fogel geeft evenwel aan dat Booking direct maatregelen heeft getroffen zoals het terugbrengen van de kosten. Zo vroeg het bedrijf hulp in Nederland voor het doorbetalen van de salarissen van de medewerkers van Booking.com. Ook zorgde Booking ervoor dat de financiële positie werd versterkt.

Fogel verwacht dat Booking kan profiteren van die stappen en de waarde van zijn platform. Daardoor denkt hij dat het reisbedrijf sterker uit de crisis tevoorschijn komt dan branchegenoten.