Nieuws/Financieel
1580221
Financieel

'Ahold Delhaize voldoet aan verwachtingen'

Ahold Delhaize heeft afgelopen kwartaal wat omzet betreft voldaan aan de verwachtingen. Vooral in Nederland heeft het supermarktconcern zeer sterke prestaties geleverd, schrijft analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een commentaar.

De marktvorser gaat ervan uit dat de prognose die het bedrijf gaf voor de vrije kasstroom over heel 2017, positief zal worden ontvangen. Dankzij een betere beheersing van het werkkapitaal, lagere investeringen en hogere dividenden uit joint ventures, zal de kasstroom aanmerkelijk hoger uitvallen dan de 1,6 miljard euro waar Ahold Delhaize tot dusver van uitging.

Minpunt is dat de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten aan de zwakke kant blijft. Maar daar staat volgens Vandenberghe tegenover dat het bedrijf kan pronken met een solide balans, een sterke kasstroom en een aantrekkelijke waardering. Hij blijft bij zijn koopadvies voor het aandeel, bij een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel zakte woensdag in de vroege handel 1,1 procent tot 18,50 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de licht lagere AEX.