Nieuws/Financieel
1588056884
Financieel

10 miljoen voor medewerkers sigarenbedrijf

Amsterdam - De 3200 medewerkers van het Brabantse sigarenbedrijf Royal Agio mogen samen €10 miljoen verdelen. Die premie krijgen ze omdat het bedrijf is verkocht aan het Deense Scandinavian Tobacco Group.

Het geld is afkomstig van de familie Wintermans, die het bedrijf heeft opgericht en die er nu, na vier generaties, afscheid van neemt. Bij Royal Agio, met merken als Mehari's, Panter, Balmoral en De Huifkar de nummer vier wereldwijd, bedroeg de omzet vorig jaar 133 miljoen euro en was de operationele winst (ebitda) 18 miljoen euro. Nieuwe eigenaar wil met de overname wereldwijd marktleider op het gebied van sigaren worden.

„We hebben al die jaren de steun gehad van onze medewerkers die zich – soms zelfs van generatie op generatie – 100% hebben ingezet voor Agio”, aldus Boris Wintermans, de laatste telg van de familie die ceo was van het bedrijf. „Op deze manier willen we een blijk van waardering geven voor de loyaliteit, de mooie momenten die we met elkaar hebben gedeeld en het wederzijdse respect dat we altijd hebben gevoeld.”

De miljoenen worden verdeeld op basis van het aantal dienstjaren. Hoe hoog de uitgekeerde bedragen precies zijn, kan een woordvoerder niet zeggen.