Nieuws/Financieel
1589450
Financieel

’Meer groei binnen AEX mogelijk’

Amsterdam - Voor beleggers in de AEX is er ondanks recordstanden meer winst te behalen. Daarnaast bieden aandelen in de eurozone komende maanden koopkansen.

Dat concludeerde John Beijer, analist van aanbieder TurboTrends, tijdens het gratis seminar op DFT met tien Hollandse beleggingstips. Recente bedrijfscijfers tonen optimisme over orders, marges en dividend, terwijl een aantrekkende rente bij stevige steun van de centrale banken investeringsruimte aan ondernemers biedt.

Ruimte voor groei

Dat bij elkaar geeft een vruchtbare terrein voor verdere groei van genoteerde bedrijven, aldus Beijer in het webinar.

Kijk het webinar hier gratis terug

Het webinar werd ondersteund door specialist in beursproducten Christophe Cox van Commerzbank, de grootste uitgever van beursgenoteerde beleggingsproducten in Europa.

Uit reacties van gebruikers bleek groot optimisme. Beijer zelf had persoonlijk een koersdoel voor de AEX van 563 punten staan. Dat resultaat is inmiddels behaald, op 22 januari ging de index door de 570 punten.

Commerzbank en Turbo Trends constateerden dat de groei in de eurozone achter blijft ten opzichte van de Amerikaanse beurzen die record op record kraken.

’Koopkans’

Tot de buitenkansjes in Nederland onder de aandelen vielen volgens Beijer Pharming (’hot momenteel’), Unilever (’na winstneming mooie koopkans’), Air France KLM en vooral Royal Dutch Shell (’stelt nooit teleur’). „Iedere dip biedt weer een koopkans, er zit nog veel meer in het vat”, aldus de analist over AEX-zwaargewicht Shell.

Beijer wees ook op beleggingen met een hefboom-effect. Die zijn bij de keuze van aandelen en andere producten profijtelijk gebleken, maar ze bieden als het tegenzit ook een groter risico op verlies, waarschuwde hij.

In de presentaties stond de AEX centraal. Sinds de oprichting in 1983 is de index danig gewijzigd, met ooit dertien aandelen met gelijke weging, maar de Amsterdamse prijsindex blijft het historisch gezien met zo’n 10% jaarrendement, inclusief herbelegd dividend, „bijzonder goed” doen, aldus Beijer.